вторник , януари 21 2020
Начало / Дестинации / ТОП Дестинации за 2016 година

ТОП Дестинации за 2016 година

Все още не сте планирали кое местенце по света да посетите през тази година? Тук ще Ви покажем кои са най-предпочитани дестинации в Европа през 2016 година.

Венеция

Venice_3300885b

Венеция безспорно е един от най-посещаваните градове в Италия. Това не е случайно. Със своето очарование този град ежегодно привлича хиляди туристи, който мечтаят да се докоснат до романтичната атмосфера на Венеция. Това е магическо място, подходящо за посещение 365 дни в годината. Всеки турист се прекланя пред забележителностите на Венеция.

Париж

Paris_3300925b

Със златните каменни фасади и страхотни забележителности Париж е един от най-красивите градове в света. Дъха на всеки спира пред невероятната гледка, която се открива пред погледите на туристите от върха на световноизвестната Айфелова кула. Няма думи, с които да се опише това чувство, то просто трябва да се преживее. Вървейки по улиците на Париж, всеки се докосва до магията, красотата и романтиката на града. Не случайно Париж е известен като града на любовта. Тази дестинация е една от най-предпочитаните както от малки, така и от големи. Всеки малчуган мечтае да прекара поне един ден в прочутия Дисниленд и да се забавлява, както никога до сега.

Рим – вечният град

1355389585-rim1

Рим е градът, който всеки от нас трябва да посети поне един път в живота си. Невероятната архитектура, хилядите църкви и забележителности привличат хиляди туристи от цял цвят. Няма човек, който да не мечтае да се докосне до атмосферата, която витае в Рим. Няма турист, който да е посетил този град и да не мечтая да се завърне отново там. Неизбежно сърцето и мечтите на всеки посетител остават в Рим. Съществува легенда, според която, който хвърли монета в известния Фонтан ди Треви, някой ден ще се завърне отново в този невероятен град. Хиляди туристи ежедневно хвърлят монети, надявайки се това наистина да се случи. И това не е всичко. Всеки прекланя глава пред Колизеума и пред всички други старинни забележителности. Не случайно Рим е известен като вечния град!

Амстердам

Amsterdam_3301156b

Амстердам е град, подходящ за посещение по всяко време на годината, тъй като всеки сезон крие своето очарования. Съхранените през вековете многобройни красиви мостове, старинни сгради, музеи, замъци и редица забележителности ще Ви върнат назад във времето и ще Ви отнесат в една магическа атмосфера.

Флоренция

toscana__10a_firenze_ponte-vecchio_127

Флоренция е един от най-посещаваните и величествени градове в Италия. Навсякъде из града посетителите могат да се насладят на изящната архитектура, изкуството и живописта. Галерията Уфици е един от най-известните музеи в цял свят. Там са съхранени картини на Микеланджело, Джото, Ботичели, Леонардо да Винчи и на редица други известни художници.

Барселона

Barcelona_3301213b

Архитектурата, многобройните храмове и известни плажове правят Барселона най-очарователния град в Испания. Този страхотна дестинация е в състояние да задоволи и най-смелите мечти на всеки посетител. Разхождайки се из улиците на града, ценителите на стилната архитектура се докосват до атмосферата на Барселона, а тези от Вас, които обичат забавленията могат да посетят едни от най-добрите ресторанти по света, да опитат традиционни за Испания храни и да се насладят на вкусовете на местната испанска кухня. Нощният живот в Барселона е на пълни обороти, а плажовете – те просто трябва да се посетят!

Дубровник

Dubrovnik_3301308b

Дубровник – един наистина величествен град! Бароковите църкви из стария град, невероятното море и многобройни плажове, редица заведения, предлагащи традиционни морски дарове, луксозните хотели и многобройните възможности за забавления правят Дубровник един от най-предпочитаните градове за летния сезон.

 

 

Виж също

Великото Американско Приключение

Mustang Monument – еко резерват, Невада Над 40 хиляди мустанги са застрашени от опитомяване или …