вторник , юни 6 2023

Най-уникалните фонтани на света (част 2)

Ако изумителните фонтани, които видяхме в част 1, са ви харесали, няма начин да не ви допаднат и следващите оригинални дизайнерски изпълнения.

 

Floating Faucet, Испания

„Летящото кранче“ e учудваща гледка в аквапарк в Пуерто де Санта Мария в Испания. Ако трябва да сме откровени, има още няколко подобни в Белгия, Канада, САЩ, Великобритания, Швейцария и дори в самата Испания. Което обаче не отнема от очарованието на идеята.

floating faucet

 

Swarovski Fountain, Австрия

Ватенс е малко градче в Западна Австрия. То обаче е изключително посещавано заради парк-музея „Кристалните светове на Сваровски“, в който е създаден и този изумителен фонтан.

swarovski1

 

Banpo Bridge Rainbow Fountain, Южна Корея

Със сигурност не очаквате да видите фонтан на мост над реката! В Южна Корея обаче са сметнали, че това е напълно подходящо място за феерично шоу от вода и светлина.

banpo

 

Volcano Fountain, ОАЕ

Отново сме в Обединените арабски емирства, но този път – в Абу Даби. Невероятната гледка на вода, която прилича на огнена лава, определено си струва разходката.

volcano fountain

 

Metalmorphosis Mirror Fountain, САЩ

Човешка глава, сътворена от огледални слоеве, която не само е фонтан, а и се завърта на 360 градуса. Не наведнъж, а пласт по пласт. Градът е Шарлът, щатът – Северна Каролина.

metalmorphosis

 

Виж също

Топ съвети за пазаруване на хранителни стоки, ако сте с ограничен бюджет

Някои обичат да го правят, а други абсолютно мразят да го правят – говорим за …