Най-прочутите плажове в киното

July 2, 2016

Имате чувството, че тези лазурни води и скалисти брегове са ви познати отнякъде?! Не сте се объркали. Освен, че са сред най-предпочитаните дестинации за почивка от милиони туристи по света, сме ги срещали и в киносалона, на големия екран.

Редица хитови заглавия от света на седмото изкуство са разчитали на красотата им в търсене на успеха, а по тях са стъпвали имена като Леонардо ди Каприо, Робърт Патинсън или Джони Деп. Представяме ви най-прочутите плажове в киното.

Petit Tabac, Сейнт Винсент и Гренадини 

1Пиратско излъчване, нали?! Не е случайност. Тук е заснет епизодът от нашумялата фентъзи поредица “Карибски пирати” – “Черната перла”. По плажа е търчал както любимият ни Джак Спароу (или ако предпочитате Джони Деп), така и красавицата Кийра Найтли. Един от двамата е съчетал разходката и с бутилка превъзходен ром, сами се досетете кой.

Turtle Island, Фиджи

Връщаме се доста години назад, когато Брук Шийлдс все още бе тийнейджър с миловидно излъчване. Годината е 1980-та, а актрисата участва във филма за забранената любов “Синята лагуна” на това приказно местенце, в което просто не можем да си представим как въобще нещо би било забранено, камо ли любовта. Напомня на рай, нали?!

Райският остров, Бахамски острови 

Tолкова е красиво, че дори и агент 007 не би пропуснал да му се наслади. Тук са реализирани някои сцени от култовата поредица за Джеймс Бонд, в частност “Казино Роял”. Освен с присъствието на Даниъл Крейг, тази екзотична дестинация може да се похвали, че е любима и на милиони звезди от света на шоубизнеса заради дългата си 3,6 км. ивица от фин бял пясък.

Kastani Beach, остров Скопелос, Гърция

Гледаме го и ние иде да запеем легендарното парче на ABBA – “Mamma mia, here I go again”. Пеели са си го и по време на заснемането на едноименния мюзикъл с участието на Пиърс Броснън и компания. Ако имате нужното мажорно настроение, не е далеч и от България.

Кауай, Хавай 

На това местенце е заснета легендарната филмова версия на прочутия мюзикъл от Бродуей – “South Pacific”. Случва се през далечната 1958 година, но както се казва красотата е без време, нали?

Фи Фи Лех, Тайланд 

Изглежда неземно, екзотично и буквално лишено от заливащата света комерсиалност, въпреки че е основен фон на трилъра “Плажът”. По финия пясък търчи самият Леонардо ди Каприо, който все още е с твърде детско излъчване, а за да ви успокоим, акулите, които обичаха да похапват ентусиастите на острова в лентата, преобладават предимно в продукцията.

Ecola State Park, САЩ 

Това местенце е любима дестинация за… всякакви вампири и върколаци. Добре де, само за тези на големия екран, и по-конкретно на тези в хитовата поредица по романа на Стефани Майер “Здрач”. В този парк се намира заливът, където е заснета една от сцените от първия епизод на фентъзи сагата. И все пак, имаме едно наум, преди да тръгнем на вечерна разходка тук.