понеделник , септември 26 2022
Начало / Дестинации / България / Няколко идеи за бюджетни приключения

Няколко идеи за бюджетни приключения

Същестува масовото мнение, че ако не си платиш както трябва, няма да получиш качествена почивка. Но все пак ние често търсим по-изгодните оферти, пък било то и по-скъпички. Ако обаче ви кажем, че можете да си изкарате чудестно и без необходимостта да плащате много-много? Сигурно ще сте заинтригувани, но няма да очаквате да е истина.

Всъщност ние като българи сме доста облагодетелствани откъм места за приключения. Проблемът е, че обикновено сме достатъчно запознати с околността, в която живеем и ни е омръзнало да я обикаляме. Но ние можем да ви избавим от това.

Пръскало

Първата идея, който можете да приложите, е да се насочите към няколко от природните забележителности в България. Коя и колко далеч от вас си избирате вие. А ако нямате против палатките, спокойно може да си организирате излет с няколко ваши приятели и при посещението на такива забележителности да намерите и място за пренощуване. Такова приключение е повече от великолепно и изживяването е за цял живот.

Палатка

Друга идея, която е за малко по-приключенски настроените от вас, пак включва палатки. Но и преходи. Ходили ли сте някога 40-50 км? А 80? Е, нека ви разкажа какво направихме с група приятели. Решихме да отидем до Пампорово – пеш! Е, не точно. С влак от София стигнахме до Пловдив, после Асеновград и така намерихме пътя за изкачване до Пампорово. Отне ни 5 дни, но не си давахме много зор. Въпреки това беше незабравимо и смятаме да направим нещо подобно, но на друго място.

На Рамо

Третата идея е малко по-конкретна. Ако имате желание да изразходите един ден в разглеждане на порутени сгради, то чудесно място за това е Бузлуджа. Наскоро затвориха входовете, но за ентусиастите има странично място, от което може да се влезе. Този колос на комунистическия режим показва много ясно какво става от тонове бетон, амбиция и в последствие забрава. Докато сте на Бузлуджа, спокойно може да прескочите и до Шипка – място, което всеки българин би трябвало да посети през живота си.

Бузлуджа

Последната идея е просто да си напълните една кошница за пикник с необходимите неща, да се насочите към най-близката планина и да намерите подходящо място, на което да разпънете одеяло или постелка и да се насладите на красотата на природата и прохладата на планината. Не забравяйте слънцезащитния крем обаче, тъй като лесно може да изгорите дори в студено време.

Пикник

Виж също

5 страхотни места, които скоро няма да можем да посещаваме

Ако винаги сте искали да посетите невероятния тайландски остров Кох Тачай, но не сте успели …